فرار از اردوگاه 14
نویسنده: بلین هاردن
مترجم: مسعود یوسف حصیر چین
نشر چشمه؛ چاپ پنجم
تعداد صفحات: 229
شین این گئون یکی از زندانیان اردوگاه کار اجباری کرهی شمالی بود که جرم او فرار عمویش از کرهی شمالی بوده است که بنا بر قانون کشور، یکی از مجازاتهای آن دستگیری تمام اعضای خانوادهی وی و زندانی شدن آنها تا سه نسل در اردوگاه کار اجباری است. پدر و مادر شین در اردوگاه 14 با یکدیگر ازدواج کردند و او نیز در همان اردوگاه متولد شده است.
زندگی کردن در چنین اردوگاهی درست به اندازهی فرار از آن غیر ممکن به نظر میرسد.
شین با گرفتن قول از نگهبان برای دریافت غذای بیشتر و انتخاب به عنوان رهبر کلاس، نقشهی فرار مادر و برادش را گزارش داد. این خبر چینی او منجر به دستگیری آن دو و اعدامشان شد. او تا مدتها پس از فرار، از این اقدام خود احساس پشیمانی نکرد.
به هنگام کار در کارخانهی پوشاک اردوگاه، چرخ خیاطی از دست شین افتاد و نگهبانان برای مجازات اولین بند انگشت وسط دست راست او را با چاقوی آشپزخانه قطع کردند.
بخشهایی از کتاب:
در طول زمستان، بهار و اوایل تابستان چیز زیادی برای خوردن نبود. او و دوستانش استراتژیهایی را امتحان میکردند که زندانیان پیرتر اردوگاه ادعا میکردند باعث کم شدن درد شکم خالی میشد. آنها بر اساس نظریهای که میگوید مایعات روند هضم غذا و بازگشت گرسنگی را سرعت میبخشد، با غذایشان سوپ و مایعات نمیخوردند. همچنین از مدفوع کردن خودداری میکردند و اعتقاد داشتند این کار باعث میشود احساس سیری کنند و کمتر به فکر غذا بیفتند. روش دیگر مبارزه با گرسنگی، تقلیدد از گاوها بود؛ غذا را بالا بیاورند و آن را دوباره بخورند. شین چندین بار این روش را امتحان کرد، اما متوجه شد که گرسنگی را برطرف نمیکند.
یکی از عکسهای ماهوارهای از اطراف خانهای که در وونسان و در شبه جزیرهای با شنهای ساحلی سفید قرار دارد، کشتی تفریحی خصوصیای با استخری پنجاه و پنج متری و دو سرسرهی آبی نشان میدهد و گفته میشود از وسایل مورد علاقهی خانواده است. نگهبان سابق گفت گاهی اوقات کیم جونگ ایل (رهبر پیشین کرهی شمالی) به آنجا میرفت تا گوزن، قرقاول و غاز شکار کند.
کیم هیک یونگ که یک روانشناس بالینی است و در دفترش در هاناوُن با من صحبت کرد گفت «در کرهی شمالی، پارانویا واکنشی منطقی به شرایط واقعی بود و به این مردم کمک کرد زنده بمانند. اما همین مسئله مانع فهمیدن امور جاری در کرهی جنوبی میشود. این مسئله مانعی جدی در روند همسان سازی است.»
- حوراء
- دوشنبه ۱۶ مرداد ۹۶
- ۰۰:۱۸